Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2022 01:00 - "Клуб "Анонимна лакомия" "
Автор: bibliotekarkata Категория: Хоби   
Прочетен: 256 Коментари: 0 Гласове:
0



 Здравейте, 

Като за първи пост избрах една много любима книга, на която попаднах съвсем случайно. " Клуб " Анонимна лакомия" " не е за ядене и пиене , а за това как като на шега , някак невероятно и точно, от където най - не очакваме, могат да се случат големи обрати в живота на всеки един от нас. Романът на Кристина Маринова ме грабна още от първата страница, а повярвайте това не е никак лесно( много съм претенциозна и взискателна). В него има от всичко по толкова , че да не ти  досади - любов, приятелство , семейни отношения, убийство, запознанства в сайтове и залавяне на престъпници. 


Действието се развива в наши дни в град Русе. Главната героиня , разказваща от първо лице , произлиза от богато семейство със сериозна репутация и дълбоки семейни ценности. Със завидно чувство за хумор и самоирония ни вкарва в своя свят без да ни бави  , където майка и се опитва да я сватоса за всеки свободен мъж , брат и и снаха и са добре смазана машина за правене на бебета, приятелките и са произлезли от сайт за готварство , въпреки, че нашето момиче изобщо не може да готви, а на всичкото отгоре и някакъв навлек , който се мисли за голям плейбой, постоянно и досажда. Разсъжденията и по всякакви въпроси са без никаква цензура , но смея да кажа изключително точни и неоспорими. Една от приятелките и , естествено най - скромната , се запознава с мъж, чрез сайт за запознанства. И по закона на всеобщата гадост се оказва сериен убиец, нещо , което всички разбират по най - тежкия начин. Та нашата героиня се заканва да го хване , защото видите ли полицията е стигнала до никъде , измисля страхотен или за приятелките и страховит план , с който в крайна сметка успява да надвие проклетия психопат.

Как обаче стига до там , какво става с мачото лепнал се за нея и дали майка и успява да я сватоса с господин " прекрасни", както тя нарича всеки следващ кандидат, ще оставя да разберете сами. 

Определено препоръчвам книгата с две ръце и два крака . Искренно се смях с глас и в същото време бях под постоянно напрежение. Няма да съжалявате, ако изберете да я прочетете. И това ви гоказвам аз, жената , която мрази да чете български автори( не ме бичувайте!!!)

Лека вечер, Библиотекарката



Гласувай:
0


Вълнообразно



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bibliotekarkata
Категория: Хоби
Прочетен: 3777
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930